Menu U bevindt zich hier: De omgeving > Weesp

Weesp

Weesp dat zijn stadsrechten in het jaar 1355 verkreeg van Willem van Beieren is een echt vestingstadje, getuige de aanwezigheid van het Torenfort aan de Ossenmarkt. De verbinding vanuit het centrum van Weesp naar de Ossenmarkt loopt via de Lange Vechtbrug. 


Lange Vechtbrug

Het historische centrum nodigt uit om een stadswandeling te maken en de vele monumenten te bezichtigen. Een fietstocht in de omgeving van Weesp is natuurlijk ook een leuke bezigheid met tal van uitzichten over de weilanden en de Vecht. of breng een bezoekje aan Muiden en het Muiderslot.

Maakt u liever met de boot een tochtje dan is Weesp bij uitstek het startpunt voor tochtjes naar het IJsselmeer en randmeren, Loosdrechtse Plassen en Vinkeveense Plassen, die te bereiken zijn via de mooie Vecht, op zich al de moeite waard vanwege de vele monumenten langs de oever. Ook kunt u een tochtje maken over het Gein  of doorvaren naar Amsterdam met z'n vele grachten en het IJ. Om het Gein en Amsterdam te bereiken moet u het Amsterdam Rijnkanaal oversteken.

Na genoten te hebben van de rust en natuur kunt u bij terugkomst in Weesp uitgebreid genieten van de gezelligheid op de talrijke terrasjes of lekker genieten in een van de vele restaurantjes die Weesp rijk is.

 
Molen 't Haantje, Smal Weesp