Menu U bevindt zich hier: Veiligheid > Milieu

Milieu, onze zorg

Het milieu is wereldwijd een grote zorg. Ook de watersporter wordt daarmee geconfronteerd. Hoe houden we een schoon milieu en wat doen we met het afvalwater die opgeslagen wordt in de vuilwater tank?

Om al uw vragen te beantwoorden m.b.t. vuil water zijn er 2 brochures uitgegeven waarin wordt besproken wat het belang is van een gezond milieu en waaraan u moet denken als u nog geen vuilwatertank hebt geïnstalleerd. Wilt u overgaan tot het zelf monteren van een vuilwater installatie dan wordt dat ook besproken met schema's en afbeeldingen voor een heldere uitleg. Bent u niet zo handig en wat onzeker om het installeren zelf te doen laat dat dan over aan de specialist.

Om de brochure(s) te downloaden klikt u op het recycle symbool van uw keuze.

 
Milieuzorg,
zo doe je dat
 
  Vuilwater inzameling,
zo doe je dat 

 

Calamiteitenbox

De vereniging helpt graag mee het milieu te sparen. Op onze haven staat er daarom een calamiteitenbox die gevuld is met speciale slangen om verspreiding van gelekte olie, dieselolie of andere milieu belastende stoffen tegen te gaan. Deze box is afgesloten om misbruik te voorkomen, maar altijd is de inhoud bereikbaar voor als dat nodig is. Vraag uw havenmeester wat u moet doen.

De calamiteitenbox