Haven

De jachthaven van WV Weesp is gelegen in de kom van Aquamarin. Onze haven is een uitstekend startpunt voor allerlei prachtige tochten over het water. De leden van WV Weesp dragen bij aan de gezellige sfeer op het haventerrein en in ons clubhuis, het ‘Megapunt’.


Havenindeling

Klik op de plattegrond om deze in een nieuw tabblad te openen.

Faciliteiten

Onze haven is elektronisch beveiligd. Het haventerrein is afgesloten met een hek en kan uitsluitend worden betreden met een sleutel.

In ons clubhuis, het ‘Megapunt’, kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Hier vindt u tevens twee toiletten, een douche en een Automatische Externe Defibrillator (AED). Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

De haven beschikt over een paar fietsenrekken waarin u uw fiets kunt stallen als u een paar dagen gaat varen.


Havenmeester

Onze havenmeester draagt de zorg voor onze haven en is verantwoordelijk voor:

  • De indeling van de haven
  • Het contact met leden op de haven
  • Beheer en onderhoud van de infrastructuur
  • Algemeen aanspreekpunt op de haven
  • Opvangen van passanten

De havenmeester is zoveel mogelijk aanwezig in de weekenden van 1 april tot 1 oktober. Bij afwezigheid wordt hij ondersteund door de hulphavenmeesters.

De havenmeester is telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden (06-1122 4814). Wilt u onze haven bezoeken als passant, bekijk dan eerst de pagina met informatie voor passanten.

Gaat u een paar dagen varen, geef dat dan door aan de hulphavenmeesters op telefoonnummer 06-3839 7883. Dan zorgen wij ervoor dat uw box weer beschikbaar is als u terugkomt.


Clubhuis

Ons clubhuis het “Megapunt” is het centrum van onze vereniging. Hier wordt vergaderd, hier zijn evenementen en hier komen de leden bij elkaar voor een praatje, het uitwisselen van wetenswaardigheden en om een hapje en/of drankje nuttigen. Kom gerust eens langs, u bent van harte welkom.


Veiligheid

Wij willen de veiligheid op onze haven zoveel mogelijk waarborgen. Daarom hebben wij een calamiteitenplan, dat u kunt bekijken via deze link. In het calamiteitenplan kunt u lezen hoe er in bepaalde situaties moet worden gehandeld.

Calamiteitenbox

Op de haven staat een calamiteitenbox die is gevuld met speciale slangen om verspreiding van gelekte (diesel)olie of andere mileu belastende stoffen tegen te gaan. Deze box is afgesloten om misbruik te voorkomen, maar altijd bereikbaar als dat nodig is. Vraag uw havenmeester wat u moet doen.